El CDTI aposta pel desenvolupament de la tecnologia UAV

El CDTI (Centre per al desenvolupament tecnològic industrial) ens ha concedit una ajuda d’1.700.000€ per a dur a terme la recerca i desenvolupament d’un sistema aeri no tripulat, en forma d’helicòpter, i amb diverses càrregues de pagament, que permetran als serveis d’Emergències i Seguretat de l’Estat, gestionar les seves activitats d’una forma més efectiva i segura.

El suport del CDTI, permet que la nostra empresa continuï avançant en el desenvolupament de sistemes que aporten un alt valor afegit en tasques de control de desastres naturals i seguretat nacional. El sistema VIPEX (acrònim de Vigilància del Perímetre extint) va ser desenvolupat per a actuar en incendis forestals, però gràcies a l’ajuda del CDTI, les seves capacitats podran ser ampliades i ser extrapolables a moltes altres operacions, permetent en totes elles, millorar el temps de resposta, l’eficiència en l’aprofitament dels recursos i la seguretat dels efectius.

Els esforços dels nostres enginyers estan bolcats en la millora dels sistemes aeris no tripulats (UAS – Unmanned Aerial System) que hem desenvolupat, els quals ja tenen unes de les majors capacitats de càrrega i autonomia del mercat, però buscant fer un pas més enllà, cap a sistemes que ofereixin una gran capacitat de càrrega útil i alhora augmentar significativament el temps de vol, operar en condicions extremes i arribar a llocs de difícil accés de manera segura, i oferir càrregues de pagament totalment integrades que ofereixen noves solucions per a la gestió d’emergències.

L’adjudicació ens permetrà treballar en el desenvolupament d’un autopilot propi que permetrà el control absolut de l’aeronau, la total adaptabilitat del sistema que monitoritza i permet controlar els sensors, les càrregues de pagament embarcades en el dron i, oferir sistemes amb nivells d’universalitat i capacitat d’adaptació molt elevats.

La nostra empresa porta més de 20 anys treballant en serveis d’informació geogràfica (GIS) i cartografia mòbil (Mobile Mapping), que possibiliten integrar de manera senzilla les dades georreferenciades capturades amb tecnologia UAV i traduir-los en temps real, en informació útil per a la correcta presa de decisions dels comandaments implicats en la gestió d’emergències i tasques de seguretat ciutadana.

SISTEMA VIPEX

Sistema de detecció i geolocalització de punts calents, vigilància del perímetre extint i posicionament dels efectius.

Basant-nos en la primera versió d’aquest sistema es pretén afegir noves funcionalitats que resultaran elementals per als cossos d’emergències:

  1. Projecció en temps real del vídeo capturat amb el UAV sobre un model 3d de la cartografia amb la possibilitat de digitalitzar en temps real tant el perímetre extint com qualsevol altra geometria d’interès.
  2. Càlcul de rutes camp a través sobre la base del model digital del terreny disponible, així com altres condicionants com per exemple si es va a peu o en vehicle i/o de limitacions o condicionants que el propi usuari podrà introduir, com per exemple zones amb foc actiu.

L’objectiu empresarial d’aquest projecte neix de la necessitat de crear sistemes aeris perfectament adaptats a les necessitats de les diferents aplicacions d’una forma prou ràpida i autònoma per part de SITEP. Així com, per la possibilitat de tenir un control total sobre el manteniment dels productes (UAS) al llarg de tota la seva vida incloent versions, millores, modificacions i adaptacions.

En definitiva, queda de manifest la necessitat d’una solució com la que aquí es presenta, que redueixi de manera significativa els riscos per a la seguretat del personal d’emergències en l’acompliment del seu treball quotidià i els faciliti la seva labor dotant-los d’eines d’alt valor afegit.

Share
This